10 januari 2010

Uggletunika

Den här gjordes till kusin E i julklapp. En polokrage som kunde varit lite längre annars nöjd. :)

8 kommentarer:

Stina sa...

Åh, jag är helt kär i dessa ugglor! Har dem i rött, blått och grönt! Din tunika var klockren! Snyggt!

MinaMirakel sa...

Proffsiga kort du tar!
Tunikan är jättesöt!/Åsa

Polkahjerte sa...

Så fin!

OttoPippi sa...

Jättesnygg!!!

Fia sa...

Läcker! Har inte det där tyget, det var fint.

Väskan har förresten kommit fram, den var kanonfin- jag är jättenöjd. Imorgon ska den invigas. T.o.m min mamma gillade den och provade den....Hm kanske födelsedagspresent...? Fast hon fyller inte förrän i september så...

Thea sa...

Tjusigt!!

Ett Tu Tre sa...

Fina pyjamasar i inlägget under - synd att sonen inte vill använda dem, men han är väl varm av sig.
Smart med uggletunika med lite högre krage så här i vintertid.

Apropå din fråga om dragkedjan i väskan som jag sydde för lite sedan - jag sydde med gles raksöm (som sedan sprättas upp när dragkedjanär på plats) först ihop de två tygstycken av yttertyget som sitter på vardera sida om dragkedjan. därefter lade jag dragkedjan och ena delen av fodertyget (räta mot aviga)och sydde fast dragkedjan, vände bort fodret och lade till andra foderdelen och syddde andra sidan av dragkedjan - detta för att yttertyget ligger kant mot kant medan fodertyget hålls lite åt sidan och inte fastnar när man öppnar och stänger.
Därefter stickade jag fast både längsidor och kortsidor med dragkedjan i ytterväskan. Slutligen sydde jag samman foderväskan med ytterväskan och vände hela alltet i en öppning i fodrets botten. Det var lite trixigt att få till det i de räta vinklarna mot just blixtlåsdelen och topstycket och det faktum att foderdelen låg inuti ytterväskan men över dragkedjan och inga tyger låg slätt mot varandra. Jag trodde först att jag skulle få veck i yttertyget, men det var alldeles slätt när jag kunde inspektera den. Det var första gången någonsin för mig och det är med all säkerhet inte den gängse metoden, men jag hade ingen beskrivning att följa och resultatet blev mer än ok för mig - men väskan är ju för privat bruk.

Ursäkta den röriga förklaringen men det är nästan omöjligt att beskriva i ord - bilder hade funkat bättre tror jag.

Helena sa...

Den här är bara så himla fin!!! Modellen är läcker...nästan lite 50-tal över den och tyget är hur läckert som helst. Väcker ha-begär:)