16 november 2009

Lånkisar och litet tips

Uj, så dom växer de små liven. Vi behövde nya långkalsonger och jag klippte till fyra stycken. Möstret tog jag från Ottobre 04/2004 men fick smalna av bensluten lite mer vid sömnaden. Tyget har jag haft mängder av sen förra hösten och i princip bara sytt pyjamas och långkalsonger till sonen av det... Så pass att han säkert tror vid det här laget att långkalsonger alltid ska se ut just så här! Snabbsytt utan mönsterpassningsambitioner - fållade på CoverPron och linning gjort på detta sätt.

Det lilla tipset då? Jo, på såna här plagg vill jag inte slösa med varken Kånkaronglapp eller storlekslapp, så istället använde jag en bit vanligt bommullsband och klottrade storleken med märkpenna. Dels bra för storleks-kom-ihåg, men framförallt bra när pappan och dagispersonalen ska veta vilket som är bak och fram... Jag kom ihåg lappen lite sent och den fick inte den ultimata placeringen. Bäst är att sy in den i grensöm bak.

3 kommentarer:

Nilla sa...

Smart! Det ska jag också testa. Är också lite snål med storlekslapparna för vissa hemmaplagg som pyjamasar mm. Ändå är det bra att veta vilken storlek det är. :P

GOBLIgobli sa...

Åå men sådär gör jag också. Fast kanske mest för att jag inte ens äger några snygga storlekslappar. Men namn på och lust för "lappen bak" så Nina också kan. Inte bara pappa. ;-)

GOBLIgobli sa...

Lust...?? JUST skulle det stå.