16 augusti 2009

Återvinning - slipovrar blir koftor

Ibland kommer jag in i en sysvacka och en sån har jag haft de senaste 2-3 veckorna (det börjar ofta med att jag är bortrest en sväng och sen är det svårt att komma igång igen.). Det kanske inte ser ut så om man tittar på inläggen här i bloggen men jag luras lite och de senaste tio eller så är alla om sånt jag sytt innan jag var bortrest! :) Idag dammade jag i alla fall av maskinerna och sydde en beställning.

Koftorna på bilderna är inte beställningen utan ett lyckat återbruk av två enorma reklam-slipovrar i stickad bommull jag fick av mamma för en tid sen. Just koftor tycker jag är så oerhört praktiska på alla sätt. Jag har inte tidigare provat att sy om stickade plagg (förutom ulltröjor jag först tovat och DoRedo:at), men det gick alldeles utmärkt.

Jag strök på mellanlägg på knäppkantens baksida och sydde sen på en knappslå i brun manchester. Halsen är kantad med muddväv, ärmarna fick vanliga muddar och jag sparade slipovrarnas ribbade nederkant. När jag ändå var igång kändes det lika bra att använda upp båda slipovrarna så det finns en extra kofta (den undre) över, i storlek 92. Om någon är intresserad så är det bara att mejla. :)

7 kommentarer:

Moi! sa...

Innovativt!! Fina koftor. Skönt också att höra att det finns andra med produktionssvacka!!

Karinottilia sa...

Jättefin! Gällande svacka så hade jag också en kort en, som i sin tur efterföljdens av världens inspiration. Så nu går maskinerna för fullt! Kanske nått att se fram emot?

Villblomsten sa...

Kjempeflott :-)

Heimlaga sa...

Håller med om att koftor är väldigt praktiska! Kul att det blev så bra av stickat! Jag har heller aldrig testat att sy om till kläder, däremot gjort kuddfodral och sådant av flätstickade bomullströjor.

Anonym sa...

Jätteläckra koftor och otroligt smart. Gillar dem jättemycket! /petra.h

Ett Tu Tre sa...

Vilka fina koftor!

Anonym sa...

Jättehäftiga. Jag har faktiskt köpt ett stickat tyg på Jofotex en gång för länge sedan. Men jag har aldrig kommit mig för att sy i det. Nu får jag ta tag i det jag med. :-)