09 december 2008

Fleeceväst och bottennapp på bildfronten...


Det är knappt så det är någon idé att visa upp det här men det enda jag hade att fota med var mannens mobilkamera efter det att jag glömt vår kamera hemma hos en kompis 10 mil bort i lördags. Och eftersom västarna skulle skickas till mottagare i London, så ville jag i alla fall dokumentera det på något sätt. Nu kommer det dock bli ändring på bildkvaliteten här i bloggen, hoppas jag... jag har nämligen blivit med digital systemkamera ikväll! Det blev en Canon 1000D, deras enklaste modell men fullt tillräckligt för mig räknar jag med. Nu ska den bara laddas och sen har jag väl en och annan sak att lära mig också. :)

Men över till plagget. Min "bästis" i London hjälper mig ibland att köpa diverse sybehör som är mycket billigare där (nu senast var det blixtlås) och eftersom en pengaöverföring kan kosta en del löser vi det med betalning i form av sydda saker. Den här gången önskade hon sig en värmande väst till sin 1,5 åriga son att ha i ruggiga London vintern. Jag bestämde mig för fleece (och brun var den jag hade hemma) fodrad med trikå och lyxade med landskapstyget som foder! Den blir dock i princip vändbar eftersom jag använde tryckknappar.

Den andra västen är en bonus som jag sydde förra hösten. Den blev kvar efter säsongens försäljning på Uni. Den är "DoRedo"-ad, alltså en lammullströja som tvättats i 60 grader så den tovas och sen tillklippt och sydd. på ryggen sitter det en stor blomapplikation i samma tyg som fickan. Kanterna är sydda för hand med langettsöm, likaså applikation och ficka är påsydda för hand med langett. Applikationen gjorde jag först som ett tygmärke med vliesline och sick-sack runt om.

Mönstret till båda västar är hämtat från "Sy barnkläder av mjuka tyger" av Lennartsson.

6 kommentarer:

Katarina sa...

Fina västar!

Torka tårarna! När det gäller flygfarkoster så tänk "Mönster & Monster" och ""Blomma" till värdinnan" ;-)Men Dolly's kan ju vara trevligt att gå till ändå :-)

LumLum sa...

Jättefina! Ser gosiga och mysiga ut.

PajaS sa...

Kan inte säga annat än; kanonfin!

Annabell sa...

Oj, vilka fina saker det fanns här! Kul!

plyschmyran sa...

Vilka gulliga västar! Blir helt inspirerad att sy sådana själv!

Sandra sa...

Vilka fina plagg du syr! Är det sömmerska du kallar dig numera? Trivs ni bra i huset?
Det är förresten föredetta grannSandra som skriver.
Ha det fint! Kram