19 november 2008

Rutig jacka

I höstas köpte jag det rutiga tyget som är lite vattenavstötande eftersom jag ville sy en jacka som faktiskt går att ha på dagis. Det tog tid innan det blev något gjort av det och nu är det trist nog lite för kallt trots att den är fleecefodrad... Förhoppnigsvis går den fortfarande att använda lite på vårkanten annars får den hitta ett nytt hem någonstans. Bävernylonen i den fantastiska gröna färgen köpte jag på Jofotex. Samma sak här, lite för kallt nu för överdragsbyxor men dessa kommer definitivt fungera i vår. Självklart blev det en matchande "rutig" mössa till.

Jag fick faktiskt lära mig ett par nya saker på jackan - resår i vändsydda ärmslut och resårsnodd i kanalen nertill. Stropparna till snodden satt faktiskt på ett par av mina avlagda sommarskor tidigare.

Möster till jacka och byxor: utgångspunkt i Meedom, ärmarna på jackan kunde vara lite vidare.
Material: Rutigt tyg från Textilcentrum, Bävernylon från Jofotex, marin fleece från marknad i London, marin interlock från Eiser.
6 kommentarer:

jejja_79 sa...

kanonhärligt set, önskar jag oxå hade tålamod att sy något sådant avancerat =) Superfint blev det i allafall....

Solveig Lövendahl sa...

Ser avancerat ut, vad duktig du är!!

Stratus sa...

Jättefint!

Heimlaga sa...

Det blir ju jättefint till våren, fina vårfärger!

Ylva sa...

Hej, nu har jag gjort som du och börjat blogga. Hoppas det är okej att jag länkar till dig.

Jes sa...

Å vilka jättefina kläder!!! Gillar verkligen jackan, vilket fint tyg, färgen på byxorna är super cool, passar kanon till jackan.