07 augusti 2008

Kanintröja till kusin

Den här tröjan sydde jag till Alvar stor-kusins födelsedag för ett par veckor sen. Hon hade (observera mitt tempus val...) en kanin och ända sen jag köpte det nya kanintyget från Åhlens så tänkte jag att det skulle kunna bli något till F... Jag fick idén att man skulle kunna göra en kaninapplikation som kaninerna på tyget i själva kanintyget. Dubbelt upp liksom! Jag kopierade tyget och förstorade upp tills jag hade en kanin i rätt storlek som jag kunde rita av. Det här var premiär för mig - första applikationen på trikå och första gången jag provade Totally Stable (köpt av Bibbi naturligtvis!). Det gick som smort måste jag säga. Inga konstigheter alls. För satängsöm använde jag Gobligoblis knep med "fusksatäng". Det enda jag ångrar med applikationen är valet av den vita tråden... Orginalplanen var röd tråd men sen tänkte jag att det kunde vara bra med en annan färg för att rama in det hela... men röd kanske skulle ha varit bättre, eventuellt svart? Mönstret är från Ulla Welinder "Sy og strikk børnetøj 4-10 år". Den röda trikån är Eiser från allas vår trikå-langare. :) Fållar och stickningar med CoverPron.

Så till det här med imperfekt... Det var så olyckligt att när vi kom fram för att gratta födelsedagsbarnet möttes vi av en gråtande och hulkande F som precis kom in från trädgården efter att ha begravt den kära kaninen som hittats död 30 minuter tidigare. Det var lite knepigt att hala fram en kanintröja i det läget...

En varning angående kanintyget. Jag tvättade det i 60 grader som jag gör med allt för att fixera färgen och tyget blev lite blekt och tråkigt. Jag vet inte om någon annan märkt samma sak med detta Åhlenstyg?


9 kommentarer:

Helene sa...

Vilken fin tröja, vad tråkigt med den lillas kanin. Vet själv hur förkrossad jag blev som liten och förlorade ett kärt husdjur. Jag har också skaffat kanintyget men tvättade det bara i 40 grader och då verkar det ha behållit färgen. Tråkigt att det inte klarar 60 grader.

OttoPippi sa...

Så fin tröja och viliken originell och rolig idé!!! Så synd om den stackars lilla som förlorat sin kanan - jag vet precis hur det känns... Hur tog hon kanintröjpresenten efter denna plötsliga sorg?

Kaja sa...

Kanonfint! Jag har ett elefanttyg som nog skulle må bra av samma behandling kände jag precis...

Tack för tipset!

//Kaja

Gekko sa...

Oj, stackars flicka! Inget roligt!
Måste säga att det är kul att du och Thea tänkt så lika och sen publicerat samtidigt!
Hur funkar det med applikation i vävt tyg på trikå tycker du? Jag har funderat på det men inte vågat. Din ser ju väldans snygg ut och jag gillade ju att det var vitt runt! :-)

Tur förresten att du säger det om 60 grader, jag kom hem med en bit sån tyg för bara en timme sen och har inte hunnit förtvätta än! :-D

Gulligan sa...

Superfin tröja!

Kånkarong sa...

Tack så mycket!

Och ja, jag log när jag såg Theas inlägg :)

Vävd applikation på trikå tycker jag funkade fint. Jag reflekterade inte så mycket på det innan jag började. Totally stable gör ju sitt. Jag hoppas att inget händer i tvätten men nog har man väl sett vävt på trikå på köpekläder?

Ett Tu Tre sa...

Stackars tjej,men hon uppskattar säkert kanintröjan som ett kärt minne. Snygg blev den i alla fall. Och för egen del tycker jag det är lättare med applikationer i vävt tyg på trikå.

Thea sa...

Heeeej, nu fattar jag vad du menar! Jättefin tröja!
Du har verkligen en fantastisk tyggömma! :-)

Thea sa...

Glömde skriva att det måste känts rätt snopet med kaniner i det läget...